Doelen bereiken door het dragen van de juiste kleding

Doelen bereiken door het dragen van de juiste kleding

Succesvolle zakenmannen zijn altijd keurig gekleed, of heb je wel eens een succesvolle zakenman in een niet goed passend pak gezien, of met een kreukelig overhemd? Kleding maakt de man! Dit is misschien wel één van de meest kloppende gezegdes die ik ken. Succesvolle mannen vinden aandacht besteden aan hun kleding belangrijk omdat zij uiterlijke vertoning belangrijk vinden. Goede mode zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en je zelfverzekerd over komt.

Kies de juiste kleur

Uitgewezen is dat je met de kleur van je kleding een bepaald effect kunt bereiken bij je klanten en collega’s. Blauwe overhemden stralen bijvoorbeeld rust en kalmte uit. Ondanks blauwe overhemden minder formeel of neutraal lijken dan witte overhemden kunnen ze een hele sterke persoonlijkheid geven aan de man die ze draagt. Heb je een baan waarin je mensen op hun gemak moet stellen? Kies dan voor een leuke vrolijke kleur of een mooi speels werkje.  Is het de bedoeling dat je macht uitstraalt in een gesprek met een belangrijke klant, dan kun je beter een helder wit overhemd dragen.

Kleuren combineren

Je kunt nog zo’n mooi of leuk overhemd aantrekken, als de rest van je kleding daarmee vloekt sla je de plank volledig mis. Kleuren combineren is niet heel erg moeilijk, je kunt er zelfs tools van vinden op het internet als je het zelf niet kan inschatten. Enkele eenvoudige regels zijn er wel. Kies je voor een donker overhemd, kies dan de rest van je kleding in een lichte kleur. Kies je voor een licht overhemd, kies dan een donker jasje of broek.

Pasvorm niet onbelangrijk

Niet alleen de kleur van het overhemd zorgen voor een bepaalde uitstraling, ook het model, de pasvorm van het hemd is erg belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een regulair fit, een modern fit of een slim fit model? Daarnaast heeft ieder merk overhemd zijn eigen kenmerken. Je hebt overhemden met een dubbele manchet, korte mouw of borstzakje. Al deze kenmerken bepalen gezamenlijk jouw uitstraling en eerste indruk.